Archive for the ‘Seminar IV – 10 January’ Category

Bedankt

January 12th, 2011 , Posted in Seminar IV - 10 January | No Comments »

De organisatie van Next Generation Bank bedankt alle participanten van de laatste en voorgaande sessie’s.

Next Generation – Manifest

January 12th, 2011 , Posted in Seminar IV - 10 January | No Comments »
De volgende generatie banken voor een volgende generatie

ManifestOp initiatief van Dialogues House en ABN AMRO Change & Integration heeft van 4 oktober 2010 tot en met 10 januari 2011 een serie Next Generation Bank-bijeenkomsten plaatsgevonden. Doel van de bijeenkomsten was om tot een schets van de nieuwe generatie banken te komen. De deelnemers bestonden voor de helft uit ABN AMRO-medewerkers en voor de andere helft uit mensen van buiten de financiële sector.

Aanpak
Het was een waardevol experiment om met een ‘van-buiten-naar-binnen’ methode een nieuwe generatie banken en banken voor de nieuwe generaties te schetsen. Tijdens drie inleidende bijeenkomsten gingen prikkelende en vooraanstaande sprekers in op een aantal drijvende thema’s voor de bank van de toekomst. Thema’s die aan bod kwamen waren onder andere de impact van te verwachten technische mogelijkheden op menselijk gedrag, mentaliteitsveranderingen in de maatschappij vanuit demografie en de impact van beide hiervoor genoemde ontwikkelingen op leiderschap en organisatie-inrichting in de bedrijven van de toekomst. Op LinkedIn en Twitter was er een levendige discussie over de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de laatste bijeenkomst was er een bundeling tot concrete en praktische initiatieven voor de bank.

 Resultaat
Uiteindelijk resulteerden de inspanningen in het manifest en in 7 praktische initiatieven waarvan Gerrit Zalm er één uitgekozen heeft voor uitwerking. De deelnemers mochten een andere initiatief uitkiezen dat samen met het Zalm-initiatief uitgewerkt gaat worden door de Dialogues Incubator, Change & Integration en de betrokken deelnemers.